GALERIE FOTO – Norvegienii construiesc un memorial surprinător pe insula Utoya

njsmsiu7uyy5nsidxzvl rxjwezyvkla8lvw2dwbj srywgrx3ltwuts05i2htNorvegienii vor construi pe insula Utoya un memorial închinat celor 77 de victime ale carnajului  care a avut loc în urmă cu aproximativ 3 ani, atunci când un bărbat înarmat a detonat o bombă la Oslo după care a năvălit peste adolescenții aflați în tabără pe insulă.

Creația artistului suedez Jonas Dahlberg este surprinzătoare și unică. O bucata mare (o felie) a insulei urmează să fie tăiată, chiar în locul în care a avut loc măcelul, creînd un soi de fijord abrupt, un gol pe care Dahlberg îl descrie ca pe “o tăietură sau o rană în natura însăși”.

Ideea i-a venit artistului după ce a vizitat insula și a observat că locul unde mai mulți oameni și-au pierdut viața, natura deja acoperă urmele crimei. Astfel, Jonas Dahlberg, s-a hotărât să schimbe pentru totdeauna aspectul locului. Pe zidurile tăieturii vor fi inscripționate numele celor care au murit în timpul atacului de acum aproape trei ani. “Tăietura din insulă este conștientizarea a ceea ce este de neînlocuit”, a mai spus Dahlberg.

Loading

Comments

comments