Gafă diplomatică monumentală a premierului Ponta în timpul vizitei în SUA

Foto: Oana Pavelescu

Foto: Oana Pavelescu

Premierul Victor Ponta a anuntat, in SUA, ca intentioneaza sa adopte modificarile in domeniul sanatatii pana la sfarsitul acestui an si ca spera ca noul sistem, pe care l-a denumit “Ponta-care”, sa fie mai putin controversat decat planul de reforma in domeniu lansat de presedintele SUA, “Obama-care”, potrivit Mediafax, o afirmatie pe care premierul roman nu ar fi trebuit sa o spuna niciodata.

Premierul a abordat acest subiect la un forum economic organizat la Washington, unde se afla in vizita oficiala, dupa ce un om de afaceri s-a interesat de modul in care va fi finantat sistemul de sanatate anul viitor.

“Sistemul de sanatate este un tel. Sper ca “Ponta-care” (care in engleza inseamna “ingrijire, preocupare”-n.r.), pe care intentionez sa-l adopt pana la sfarsitul anului, sa fie mai putin controversat decat este in SUA”, a spus Ponta, zambind.

El a sustinut ca este preocupat sa asigure un pachet de servicii medicale de baza pentru toti cetatenii pana cand sistemul privat de asigurari de sanatate va deveni din ce in ce mai mult o alternativa la cel public.

“Obama-care” este titulatura sub care este cunoscut planul de reforma a sanatatii adoptat in urma cu trei ani de catre administratia Barack Obama si din care o serie de prevederi importante sunt aplicate incepind cu aceasta toamna.

Loading

Comments

comments