Fuck you, Nuland!

Primesc în această dimineață, la ora 8.58, următorul comunicat din partea Ambasadei SUA:

„Asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland se va intalni cu un grup restrans de comentatori in aceasta dimineata.

Discursul Victoriei Nuland va putea fi vizionat live de catre presa si de catre publicul larg la adresa http://www.privesc.eu/incepand cu ora 11:00.  Comunicarea in cadrul evenimentului se va face in limba engleza, fara traducere in limba romana.

Asistentul Secretarului de Stat viziteaza Romania in perioada 10-11 ianuarie pentru a discuta cu oficiali inalti ai guvernului roman si cu membri ai societatii civile pe teme bilaterale si regionale, inclusiv eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului Departamentului de Stat”.

Este prima comunicare oficială pe care o primesc în legătură cu vizita demnitarului american. Despre faptul că Victoria Nuland va veni în România a comunicat doar Departamentul de Stat, pe site-ul său. Presa din România nu a fost înștiințată, nu a fost invitată la niciunul dintre evenimentele vizitei d-nei Nuland: întâlnirea de ieri cu președintele Traian Băsescu și cea de azi, cu ministrul de Externe, Titus Corlățean. Au fost doar contactați membrii unui „grup restrâns de comentatori” pentru a comunica cu prea-Înaltul oficial. Iar acesta are un discurs pregătit, pe care îl va rosti în engleză, fără traducere.

Modul acesta de abordare a vizitei în România, din punct de vedere mediatic, este o ofensă la adresa presei românești, la adresa tuturor jurnaliștilor care nu fac parte din „grupul restrâns de comentatori”. Drept care voi urmări discursul pregătit dinaintea discuțiilor cu oficialii români cu degetul mijlociu ridicat.

Loading

Comments

comments