VIDEO. Fostul șef al CIA, agresat verbal de studenți în mijlocul orașului New York

petraeusÎn prima sa zi în calitate de profesor invitat la City University of New York, David Petraeus, fost director al Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite (CIA), a avut o experiență traumatizantă. În drum spre universitate, Petraeus a fost agresat verbal atât de studenți, cât și de trecătorii care l-au recunoscut, fiind insultat și catalogat drept “criminal de război”, “scursură” și “fascist”. „Ești mânjit de sânge din cap până în picioare!”, “Imperialist dezgustător!” și “Ucigaș de copii!” sunt doar câteva dintre apelativele și injuriile cu care a fost bombardat fostul lider radical al administrației de la Washington. La un moment dat, studenții au devenit extrem de iritați de faptul că fostul șef al CIA se străduia din greu să pară neafectat de protestele lor și nu mult a lipsit ca incidentul să degenereze în agresiune fizică.
Comitetul Ad Hoc, organizație a unui grup de studenți din City University of New York, încearcă în aceste zile să provoace concedierea celui numit comandantul “Brigăzilor Morții” și să elimine, totodată, programul intitulat Unitatea de Pregătire a Ofițerilor în Rezervă. Organizația susține că Petraeus nu-i poate învăța pe tinerii americani decât “lucruri odioase” și i-a amintit acestuia de acuzațiile prin care ar fi ordonat atacuri intenționate, care au dus la uciderea de civili în Afganistan și, implicit, la comiterea de crime de război aflate sub incidența Curții Penale Internaționale.
Aflat în fruntea CIA, în perioada septembrie 2011 – noiembrie 2012, David Petraeus a demisionat din cauza unei relații extraconjugale. Petraeus a fost comandant al trupelor NATO în Afganistan, între 2010 și 2011, și comandant al forțelor din Irak, între 2007 și 2008. După 37 de ani petrecuți în armata SUA, el a avansat până la gradul de general cu patru stele. În momentul de față, el este unul dintre cei mai înfocați susținători ai unei intervenții militare americane în Siria.

Șerban Mihăilă

 

Loading

Comments

comments