Fostul premier Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă și nu poate cere eliberarea condiționată

Foto: tabu.ro

Foto: tabu.ro

Adrian Năstase va executa patru ani și șase luni de închisoare, după ce Curtea de Apel București i-a adăugat un spor la pedeapsa de patru ani, în urma contopirii condamnărilor primite de fostul premier în dosarele “Zambaccian” și “Trofeul calității”, decizia fiind definitivă, informează Mediafax.

Instanța Curții de Apel București a admis, marți, contestația Direcției Naționale Anticuropție (DNA) și a dispus ca la pedeapsa de patru ani de închisoare pe care o execută Adrian Năstase să se adauge un spor de pedeapsă de șase luni.

Decizia a fost luată în dosarul în care Adrian Năstase a cerut contopirea pedepselor de patru ani de închisoare din dosarul “Zambaccian” și de doi ani de închisoare din dosarul “Trofeul calității”.

Hotărârea instanței este definitivă, Adrian Năstase urmând să execute o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare.

În aceste condiții, avocatul lui Adrian Năstase nu mai poate solicita liberarea condiționată, așa cum intenționa să facă dacă fostul premier rămânea cu pedeapsa de patru ani.

Tribunalul București a decis, în 8 mai, ca Adrian Năstase să execute patru ani de închisoare, fără a-i aplica un spor de pedeapsă, după comasarea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele “Zambaccian” și “Trofeul calității”.

Prin decizia din 8 mai, instanța a decis să scadă din pedeapsa de patru ani perioada în care Năstase a stat în penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013 și din 6 ianuarie până în prezent. Totodată, Tribunalul București a dispus ca, după terminarea executării pedepsei, Năstase să aibă mai multe interdicții, pe o perioadă de cinci ani.

Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel București, care a pronunțat o decizie definitivă în acest caz.

DNA ceruse Curții de Apel București ca la pedeapsa de patru ani pe care o execută Adrian Năstase să se aplice un spor de un an.

Loading

Comments

comments