Fost șef CIA despre ultima carte a lui Pacepa: „Vă va schimba percepția asupra serviciilor secrete, afacerilor externe, presei și multor altele”

În vârstă de 85 de ani, fostul șef al Departamentului de Informații Externe (actualmente SIE) al Republicii Socialiste România, și consilier personal al lui Nicolae Ceaușescu, generalul Ion Mihai Pacepa, care s-a refugiat în 1978 în Statele Unite, cerând și primind azil politic și o identitate falsă, este unul dintre cei mai acerbi critici ai administrației Obama.

Președintele SUA este atacat și în ultimul volum semnat de Pacepa, „Dezinformare”, scris în colaborare cu istoricul și profesorul de drept Ronald Rychlak. Prezentată de site-ul conservator wdn.com, cartea este un compendiu al campaniilor de dezinformare care au influențat cel mai mult fața lumii. „Obama se hrănește din dezinformare și crește prin dezinformare”, conchide wdn, după lectura cărții lui Pacepa.

Conform celor doi autori, inițial KGB și apoi DIE (SIE) nu au țintit atât culegerea de informații din exteriorul celor două țări, cât rescrierea istoriei, prin minciuni, creare de iluzii, falsificare de documente, asmuțirea cultelor religioase unul împotriva celuilalt, defăimarea adevăratelor personalități și glorificarea scursurilor umane, continua scurgere de informații false în media occidentală, pentru a critica politicile americane și a încuraja anti-americanismul.

Introducerea cărții a fost scrisă de James Woosley, fost director CIA, care susține că „Acest volum vă va schimba percepția asupra serviciilor secrete, afacerilor externe, presei și multor altele”.
Conform wdn, Pacepa face noi dezvăluiri, în premieră, despre cariera sa în serviciile secrete ale României comuniste. „Cititorul va descoperi răspunsurile la multe întrebări vexante ale erei moderne, precum: De ce, în timpul ultimelor două generații, o parte atât de importantă a lumii Occidentale s-a întors împotriva rădăcinilor sale, împotriva creștinătății? De ce Islamismul radical, jihadul și terorismul au explodat după o lungă perioadă de aparentă acalmie? De ce marxismul revine, în forță, în America și aliații săi militari din NATO? Ce s-a întâmplat cu adevărat în Rusia, după prăbușirea Zidului Berlinului? Cum se face că dezinformarea este la cote ridicate în timpul administrației Obama, rămânând motorul transformării socialiste a Americii?”, scrie wdn. Publicația republicanilor adaugă: „Prin natura sa, o campanie de dezinformare poate avea succes doar dacă aparent independenta media Occidentală acceptă intenționat minciuni prefabricate, prezentându-le publicului ca adevăruri”.

Volumul scris de Pacepa și Rychlak este difuzat concomitent cu un dublu disc (DVD), cu același titlu, care conține declarații și mărturii ale unor personalități americane, ruse și din România. Printre cei consultați de autori se numără Vladimir Tismaneanu, directorul Centrului Universității din Maryland pentru Studii ale Societăților Post-comuniste.

Pacepa este autorul best-seller-ului „Red Horizons” (Orizonturi Roșii), tradus în 27 de limbi, despre care s-a afirmat că a dinamitat DIE și a stat la baza prăbușirii regimului comunist din România. Mai mult, procurorul militar Dan Voinea, care a reprezentat acuzarea, în timpul procesului-fulger al soților Ceaușescu, a invocat argumente extrase din „Orizonturi roșii”.

Condamnat la moarte (în contumacie) de regimul Ceaușescu și căutat de celebrul terorist Carlos Ilici Ramirez (Șacalul), Pacepa a fost reabilitat de Justiția din România și a redobândit titlul de general în 2004, dar controversele în jurul acțiunilor sale și mobilului acestora nu contenesc nici în ziua de azi.

Loading

Comments

comments