Forțat de Antonescu și Ponta, Stroe și-a dat demisia „de onoare”

Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor după o discuție cu premierul Victor Ponta, informează Mediafax. Stroe a declarat că și-a dat demisia în semn de onoare pentru apărarea demnității pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzații nedrepte, deși ei sunt eroii care salvează vieți, iar plecarea sa trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o țară democratică.

Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă care a început la ora 13.00 și a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Stroe nu a mai ieșit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarnă a început fără el.

Fostul ministru și-a cerut scuze pentru declarația nefericită „regret că accidentul aviatic s-a produs tocmai în mandatul meu”: „Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declarații nefericite dar nu rău intenționate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ține de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o țară democratică”.

 

Loading

Comments

comments