Ford oprește producția B-Max la Craiova pentru opt zile în martie și aprilie

Ford a decis să oprească temporar producția B-Max timp de cinci zile lucrătoare în luna martie, respectiv trei zile lucrătoare în aprilie, informează Mediafax, citând un comunicat al constructorului american.

Asamblarea de automobile la fabrica din Craiova este sistată pentru patru zile lucrătoare și în februarie. Producția a fost oprită și în ultimele luni din anul trecut. În luna decembrie, practic fabrica a fost mai mult timp oprită, iar producția a fost reluată târziu, în ianuarie.

Comunicatul Ford precizează că va continua să funcționeze, în regim normal, Secția de Producție Motoare.

Anul trecut, producția de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producția a fost sistată timp de șapte zile.

Ford produce în prezent la Craiova modelul B-Max și motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri și 1,5 litri, acesta din urmă echipând modele produse în America de Nord și Asia. Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansată la jumătatea anului 2012.

Conform presei tabloide din Germania, Grupul american Ford va transfera de la Köln la Craiova, în 2017, o parte din producția modelului Fiesta. Ford nu a confirmat, dar nici nu a dezmințit informația.

Loading

Comments

comments