Ford Craiova trimite în șomaj tehnic 2.500 de angajați

ford_in_romaniaUzina Ford de la Craiova își va opri producția timp de o săptămână, luna viitoare, în vederea unei ajustări a producției pe fondul unei piețe europene slabe, spune un comunicat al companiei.

“Ca reacție la situația precară a pieței europene, Ford România ajustează volumele de producție ale uzinei de la Craiova și are în plan oprirea producției pentru șapte zile în luna septembrie, în cadrul secției Operațiuni Vehicule. B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piața auto continuă să scadă comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua să își alinieze producția la cererea efectivă a pieței și, datorita flexibilității sistemelor noastre de lucru, putem reacționa în timp real la schimbările pieței, inclusiv prin creșteri de producție. Conform contractului colectiv de muncă dintre compania noastră și angajații săi din România, în timpul acestor zile de întrerupere a producției, angajații se vor afla în șomaj tehnic, fiindu-le plătite sumele astfel prevăzute. Suntem convinși ca aceasta este o măsură temporară și că situația se va ameliora pe măsură ce vânzarile de automobile pe piața europeană vor începe treptat să crească”, se menționează în comunicatul transmis de reprezentanții Ford.

Conform contractului colectiv de muncă cei 2.500 de angajați ai companiei se vor afla în șomaj tehnic și vor primi 80% din salariu pentru săptămâna espectivă.

Constructorul auto a închis de curând două uzine auxiliare din Marea Britanie și plănuiește să mai închidă o linie de asamblare din Belgia.

Loading

Comments

comments