Fondul Proprietatea vrea să răscumpere 4,1% din acțiunile sale

bani 1Acțiunile Fondului Proprietatea (FP) creșteau cu 0,4% la deschiderea bursei, după ce administratorul său, Franklin Templeton, a depus, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), documentația unei oferte publice de cumpărare a cel mult 600 de milioane din acțiunile proprii, adică a peste 4,3% din totalul capitalului FP, relatează economica.net.

Pachetul de 600 de milioane din acțiunile FP, pe care acesta le va răscumpăra, valorează aproape 434 milioane de lei, la prețul de închidere a sesiunii de ieri de tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB).

Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala București, administrator unic și societate de administrare a investițiilor Fondului Proprietatea, a depus astăzi, spre aprobare, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentația pentru inițierea unei oferte publice de cumpărare în scopul derulării celui de al doilea program de răscumpărare aprobat de acționari, potrivit unui raport trimis la BVB în această dimineață.

Franklin Templeton a ales Banca Comercială Română și casa de brokeraj cehă WOOD & Company Financial Services drept intermediari ai ofertei, dar nu va face publice mai multe detalii decât după aprobarea ofetei de către ASF.

FP așteaptă răspunsul ASF “în termen de 10 zile lucrătoare potrivit reglementărilor în vigoare”. “În funcție de răspunsul la această ofertă, alte oferte ar putea fi luate în considerare și în viitor”, se spune în raportul trimis la BVB.

Loading

Comments

comments