Firea a inaugurat pasajul de la Piața Sudului cu aplaudaci. Epopeea lucrării de peste trei ani continuă

După trei ani și trei luni de la demararea lucrărilor, concernul Astaldi & Euroconstruct a reușit să dea în folosință, parțial, pasajul rutier Piața Sudului. Parțial, pentru că tramvaiele încă nu vor circula în zonă, lucrările urmând a mai dura cel puțin până în luna septembrie.

În campania electorală și imediat după instalare, edilul Gabriela Firea (PSD) promitea finalizarea pasajului în toamna anului trecut. Toamna s-a făcut apoi iarnă, iarna – primăvară, primăvara – vară…

Asta nu a împiedicat-o pe Firea să inaugureze cu fast pasajul, PSD aducând și un cor de aplaudaci (în majoritate pensionari), care au ovaționat-o pe draga lor primăriță.

În declarația sa de presă, Firea a pretins, nici mai mult, nici mai puțin, că s-ar fi realizat o economie de peste un milion de euro, față de suma inițială, de 19,5 milioane de euro, agreată cu constructorii. Atât că, pe de o parte, pasajul trebuia realizat în proporție de 90% cu fonduri europene, dar în final, 85% a plătit Primăria, din fonduri proprii. Pe de altă parte, e posibil, chiar probabil, ca factura finală să fie mult mai mare, întrucât constructorul cere în instanță, cu acte doveditoare, o sumă suplimentară de 11,62 milioane de euro.

În afară de pasajul rutier cu 4 benzi , două pe fiecare sens (dintre care, pe câte una pe sens se circulă din 28 aprilie), au fost construite și 8 lifturi pentru persoane vârstnice și cu dizabilități și 4 scări rulante.

 

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a promis că „în următoarele 30-40 de zile, în momentul în care se vor încheia procedurile”, vor începe lucrările pentru lărgirea șoselei Berceni până la linia de centură, lărgirea șoselei Turnu Măgurele, lărgirea șoselei Caporal Luică, cu parcarea Park&Ride de la stația de metrou Piața Sudului.

 

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/1516122571783878/

 

 

 

 

Loading

Comments

comments