FBI susține că a dat lovitura de gratie grupării Anonymous

anonymousFBI susține că, arestarea, anul trecut, a cinci membri ai Lulz Security, a dat lovitura de grație grupării de hackeri Anonymous, care nu au mai reușit să producă atât de multe atacuri cibernetice reușite asupra site-urilor unor mari instituții publice.

Austin Berglas, șeful diviziei cibernetice a FBI din New York a declarat, pentru Huffington Post, că deși mai sunt activi pe Twitter, hackerii grupării nu mai reușesc breșe majore de securitate, întrucât nu mai cooperează, pierzându-și încrederea unul în altul. Arestarea grupului de la Lulz s-a produs prin cooperarea cu agenții FBI a hackerului „Sabu” – Hector Monsegur, arestat inițial. „Sabu” a comis o eroare incredibilă, uitând să își mascheze IP-ul, ceea ce a făcut ca FBI să îl poată localiza.

Gabriella Coleman, un profesor la Universitatea McGill care a studiat gruparea Anonymous, este de acord că arestările de anul trecut au avut un impact serios asupra activității grupării, dar consideră că nu se poate vorbi de dispariția acesteia. „Pot cu ușurință să își facă din nou simțită prezența”, spune Coleman.

Loading

Comments

comments