Experții ONU își reiau misiunea de inspectarea a atacului chimic

ONUInspectorii ONU au pornit miercuri spre unul dintre locurile în care s-au folosit arme chimice în atacul din 21 august, după ce și-au suspendat marți misiunea din motive de securitate, potrivit unui fotograf al AFP. Inspectorii au plecat din Damasc cu șase mașini ale ONU.

Echipa de inspectori a decis să-și amâne pentru miercuri misiunea în zonă, din lipsă de garanții de securitate din partea rebelilor, după cum a anunțat marți ministrul sirian al afacerilor externe, Walid Mouallem.

Experții ONU au fost luni ținta unor lunetiști neidentificați, fapt ce i-a obligat să-și întrerupă drumul pentru a-și schimba vehiculul, a anunțat un purtător de cuvânt al Națiunilor Unite. Damascul i-a acuzat pe rebeli că au fost la originea tirurilor, potrivit televiziunii de stat siriene.

Uniunea Europeană a condamnat atacul asupra membrilor misiunii ONU și le-a cerut tuturor părților să le garanteze inspectorilor ‘cele mai bune condiții posibile’. Orice acțiune care i-ar putea pune în pericol sau i-ar împiedica să-și desfășoare misiunea în mod conștiincios și credibil ar fi ‘complet inacceptabilă’, a spus purtătorul de cuvânt Sébastien Brabant într-o conferința de presă

Loading

Comments

comments