Experimente practice pentru elevi în Parcul Lumea Copiilor – „Laboratorul Bayer”

Vizual_Laboratorul de stiinte_BayerÎn perioada 7 – 11 aprilie 2014, în cadrul programului național Școala Altfel: „Să știi mai multe, să fii mai bun”, „Laboratorul de științe Bayer” va fi amenajat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, intrarea de lângă Palatul Național al Copiilor, sectorul 4, București și va oferi elevilor oportunitatea de a participa la experimente practice și atractive, inspirate din domeniile chimie și biologie.

O echipă de olimpici naționali la chimie și biologie va prezenta și coordona experimentele realizate în “Laboratorul de științe Bayer”.

Astfel, copiii vor descoperi secretele științei în trei domenii principale: sănătate, agricultură și materiale de înaltă tehnologie. În zona de sănătate, copiii vor lucra împreună pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe și existența enzimelor în legume. În zona de experimente legate de domeniul agricultură, copiii vor descoperi compoziția unei frunze, vor extrage pigmenți de clorofilă din frunze și vor măsura pH-ul din sol folosind mai multe metode. Experimentele din zona de materiale de înaltă tehnologie vor consta în: introducerea unui ou într-o sticlă, prepararea cernelei invizibile, crearea de artificii în apă.

Accesul copiilor la experimente se va face în grupe sau clase de maxim 30 de elevi, prin prezența și supravegherea directă a învățătorilor.

Amenajarea interioară a „Laboratorului de științe Bayer” va fi realizată în colaborare cu studioul de arhitectură SANE Architecture, deținut de doi tineri arhitecți români.

„Laboratorul de științe Bayer” își va deschide ușile și va primi clasele de elevi în perioada 7 – 11 aprilie 2014, de luni până vineri, între orele 12:00 – 18:00. Durata unei vizite în cadrul “Laboratorului de științe Bayer” va fi de aproximativ o oră. Înscrierile pentru participare se fac, pentru fiecare clasă, de către învățător, până la data de 4 aprilie, la persoana de contact Paula Popa, telefon 0742.049.418, sau prin E-mail: laboratoruldestiinte@bayer.com

“Misiunea Bayer la nivel global este: Știință pentru o viață mai bună. Prin tot ceea ce facem, suntem conștienți că expertiza științifică este esențială pentru a face față cu succes provocărilor viitoare. De aceea, pe lângă propriile activități de cercetare, strategia companiei include și implicarea directă în promovarea și consolidarea educației generale și cercetării. Ne bucurăm că în acest an vom oferi și elevilor din România o experiență nouă și memorabilă pentru înțelegerea științelor naturii. “Laboratorul de științe Bayer” vine cu o abordare inovativă a lecțiilor de chimie și biologie prin implicarea copiilor într-o călătorie în secretele științei, oferindu-le posibilitatea de a face experimente interesante și utile,” a declarat Andreas Schremmer, Managing Director Bayer România.

Loading

Comments

comments