EXCLUSIV: Piedone se leapădă de Gazeta lu’ Piedone

gazeta lu piedone micCa mulți alți edili locali care se respectă, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, simte nevoia unui laudatio. De șapte ani de zile, acesta vine sub forma unei publicații care îi poartă numele: Gazeta lu’ Piedone. Și un necunoscător poate intui că aceasta este dedicată realizărilor fostului inspector din piețe, acum primar.

Cel de-al 39-lea număr al gazetei (decembrie 2013) se găsește online, fiind găzduit de site-ul Primăriei Sectorului 4. Cel de-al 40-lea număr (februarie-martie 2014) a fost tipărit pe 12 pagini color format A3 (297 x 420 mm) și primit de locuitorii Sectorului 4, în cutiile poștale, în decursul lunii martie.

Cheltuiala cu tipărirea și distribuirea oricărei publicații este foarte mare, acesta fiind motivul pentru care majoritatea ziarelor nu mai există pe hârtie, ci doar în mediul online, iar unele nici acolo măcar.

Nici SC Tinq Expert SRL, societatea cu un singur angajat, care editează Gazeta lu’ Piedone, nu este scutită de șicanele realității economice: conform ultimului bilanț financiar , rezultă că, în cursul anului 2012, societatea a înregistrat pierderi de peste 211 mii lei, la o cifră de afaceri de 675 mii lei. Mai mult, la 31 decembrie 2013, s-a demarat executarea silită a societății, pentru sume datorate bugetului de stat.

piedone martisorIată, însă, că, și în aceste condiții, dacă vrea cu tot înadinsul să transmită doamnelor din sector un catren cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Femeii, un edil descurcăreț găsește mijloacele de a izbândi.

Pe prima pagină a Gazetei este precizat că aceasta nu este realizată din bani publici. Am avut, totuși, curiozitatea de a afla cine suportă nota de plată? I-am adresat domnului Piedone, prin intermediul biroului de presă al Primăriei Sectorului 4, câteva întrebări referitoare la: 1. numărul exemplarelor tipărite și distribuite din ediția 40 a publicației; 2. costul publicării celor 40 de numere ale Gazetei; 3. persoana/persoanele care au suportat/suportă costurile respective; 4. sursele de venit ale societății Tinq Expert, în condițiile în care Gazeta lu’ Piedone nu conține publicitate; 5. Cum se vor suporta pierderile societății și cum/când se vor achita datoriile la bugetul de stat.

Urmare a respectivei solicitări, am fost contactat, telefonic, de primarul Popescu Piedone, care mi-a mulțumit pentru că i-am semnalat faptul că societatea ce editează Gazeta lu’ Piedone nu și-a achitat datoriile la stat. „Vă informez că, din această cauză, încetez orice colaborare cu respectiva societate. Nu este societatea mea, este doar o firmă care a prestat acest serviciu. E adevărat, au manifestat înțelegere și ne-au amânat cu plata sumelor datorate, dar ar fi trebuit să ne informeze înainte de a ajunge în această situație”.

Conform edilului, numărul 40 al Gazetei lu’ Piedone este finanțat integral de Organizația Partidului Conservator Sector 4, costul total fiind de 20.000 de lei, sumă din care a fost achitat un avans de 5.000 de lei. În trecut, Gazeta lu’ Piedone a mai fost scoasă cu bani „de la Protecția Consumatorului, din surse proprii și de la candidați ai partidului pentru consiliul local”.

Pentru viitor, Piedone caută o societate dotată cu tipografie, „iar editarea publicației o vom face noi”, adaugă el, în scopul reducerii costurilor. O altă variantă ar fi ca succesoarea Gazetei lu’ Piedone să apară exclusiv online, dacă se va găsi o cale de promovare, pentru ca impactul să nu fie diminuat.

Loading

Comments

comments