Ex-deputatul fugar Ghi╚Ť─â – arestat la Belgrad, unde se ascundea cu identitate fals─â

Sebastian Ghi╚Ť─â a fost re╚Ťinut, ├«n cursul nop╚Ťii de joi spre vineri, la Belgrad, capitala Serbiei, informeaz─â Inspectoratul General al Poli╚Ťiei Rom├óne (IGPR), citat de agen╚Ťiile de ╚Ötiri. ├Än momentul arest─ârii, fostul deputat PSD era ├«n compania fratelui s─âu, ├«ntr-un bar. El le-a prezentat poli╚Ťi╚Ötilor s├órbi un document sloven de identitate, evident fals, dar s-a adresat acestora ├«n limba englez─â. Ghi╚Ť─â ╚Öi-a l─âsat barb─â, pentru a-╚Öi schimba ├«nf─â╚Ťi╚Öarea, ajung├ónd s─â semene cu vedeta tv Mihai Bendeac. Fratele s─âu a prezentat documentul original.

Întrucât Serbia nu este membră UE, procedurile de extrădare vor dura aproximativ o lună de zile.

ÔÇ×Autorit─â╚Ťile s├órbe au avut toate informa╚Ťiile ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â ├«l poat─â re╚Ťine. (ÔÇŽ) Statul s├órb, prin poli╚Ťie, deruleaz─â proceduri specifice ├«n sensul c─â vor ├«ntocmi un dosar penal pentru c─â a prezentat documente false. Dup─â finalizarea acestor proceduri, urmeaz─â procedura de extr─âdare care se deruleaz─â prin Ministerul Justi╚Ťiei. ├Än momentul ├«n care va fi finalizat─â procedura de extr─âdare, poli╚Ťia rom├ón─â se va deplasa ├«n Serbia ╚Öi se va ocupa de activit─â╚Ťile specifice de ├«nso╚Ťire, de aducere ├«n Rom├óniaÔÇŁ, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, citat─â de Mediafax.

Sebastian Ghi╚Ť─â ar fi fost pierdut, ├«n noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poli╚Ťi╚Ötii care ├«l filau pe DN1, ├«n timp ce se ├«ndrepta c─âtre cas─â de la un eveniment al SRI. Potrivit surselor judiciare, Ghi╚Ť─â conducea cu peste 200 km/h ╚Öi un alt autoturism i-ar fi blocat pe poli╚Ťi╚Öti. Ulterior, ma╚Öina ├«n care se afla Sebastian Ghi╚Ť─â a fost g─âsit─â la locuin╚Ťa sa, astfel c─â cei care efectuau filajul ar fi crezut c─â doarme.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instan╚Ťa suprem─â a emis un mandat de arestare ├«n lips─â pe numele lui Sebastian Ghi╚Ť─â.

Curtea de Apel Ploie╚Öti a respins, pe 3 aprilie, contesta╚Ťia formulat─â de fostul deputat Sebastian Ghi╚Ť─â fa╚Ť─â de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventiv─â pe numele s─âu, aminte╚Öte Agerpres.

├Än schimb, instan╚Ťa a admis contesta╚Ťia procurorilor DNA Ploie╚Öti ╚Öi a dispus arestarea preventiv─â, pe o perioad─â de 30 de zile, a lui Ghi╚Ť─â ╚Öi pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de constituire a unui grup infrac╚Ťional organizat. Procurorii DNA ├«l mai acuz─â pe Ghi╚Ť─â de s─âv├ór╚Öirea mai multor infrac╚Ťiuni de trafic de influen╚Ť─â ╚Öi sp─âlare a banilor.

 1,553 total views,  1 views today

Comments

comments