Ești student și vrei să lucrezi la vară în Statele Unite?

steag suaÎn pofida crizei sau poate tocmai de aceea, Statele Unite nu au stopat operațiunile de recrutare a capacităților, a persoanelor cu pregătire și inteligență ridicate. Asta pentru că este preferabil -mult mai ieftin- să racolezi o persoană gata pregătită -cel puțin la nivel teoretic- de un stat terț, decât să investești tu în educația lui, pornind de la zero. Pe acest principiu, se remarcă o intensificare a programului „Summer work and travel” destinat studenților. În cazul României, intensificarea se manifestă prin implicarea directă a administratorului acestui program, vice-consulul Ambasadei SUA, Diana Bates, care va discuta online cu studenții interesați de program, joi, între orele 15 și 16.

Iată comunicatul Ambasadei SUA la București, care anunță această discuție:

„Ești student și vrei să lucrezi la vară în Statele Unite? Ești interesat să călătorești și să muncești în perioada vacanței de vară, dar și să ai parte de o experiență culturală și turistică în Statele Unite? Diana Bates, vice-consul al Ambasadei SUA și administratorul programului Summer Work and Travel, te invită la o discuție pe Facebook despre programul Summer Work Travel 2014. http://www.youtube.com/watch?v=tlKsEBNMql8

Discuția va avea loc joi, 21 noiembrie, între 15:00 și 16:00. Puteți transmite întrebările pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA https://www.facebook.com/bucharest.usembassy începând cu 18 noiembrie.

Webchat-ul este deschis studenților la zi, români și străini, înscriși la facultăți acreditate. Întrebările pot fi puse în română și engleză.

Programul Summer Work Travel oferă studenților înscriși la cursuri universitare de zi oportunitatea de a lucra și călători în Statele Unite ale Americii, în perioada vacanței de vară. Din 2000 până acum peste 40.000 de studenți români au participat la acest program  ce se desfașoară anual. Cu peste 4.000 de participanți în 2013, Summer Work Travel este cel mai mare program de schimburi culturale. El permite studenților să economisească bani, să viziteze SUA și să trăiască alături de cetățeni americani și de studenți din alte țări. Ei obțin astfel o imagine nefiltrată a Statelor Unite, pot lega prietenii sau se pot îndrăgosti de locurile unde calatoresc.

Studenții înscriși la cursuri de zi la instituții acreditate din alte țări decât SUA pot veni în Statele Unite pentru a-și împărtăși cultura și ideile cu persoane din SUA prin intermediul programelor temporare de muncă și vizitare.

Programul Vizitatori pentru Schimb de Experiență promovează înțelegerea la nivel global prin schimburi educaționale și culturale. Toți vizitatorii veniți în SUA pentru schimb de experiență trebuie să revină în țara de reședință la încheierea programului pentru a împărtăși experiența dobândită cu alte persoane.

Informații detaliate despre program pot fi gasite pe site-ul Ambasadei SUA (http://romania.usembassy.gov/visas/summer_work.html) și la http://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel/.”

Loading

Comments

comments