Elevul din Zalău Dan Cristian Vulpe – aur la Olimpiada de Filosofie de la Vilnius

Elevii români au obținut o medalie de aur și o mențiune la cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie, desfășurată în perioada 15-18 mai, la Vilnius, informează Ministerul Educației. Medalia de aur a fost cucerită de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Național Silvania din Zalău (județul Sălaj), iar mențiunea a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, elev la Colegiul Național Decebal din Deva.

Concursul din acest an, dedicat unui mare filosof al dialogului, Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanți din 41 de state. Conform regulamentului competiției, țara organizatoare poate înscrie în concurs un număr de 10 elevi, celelalte state având dreptul la doar doi concurenți.

Competiția a fost înființată în 1993 la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria și este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate cele 21 de olimpiade de până acum, găzduind, la Brașov, ediția din 1998, respectiv la Iași, ediția din anul 2008.

Loading

Comments

comments