Elevii români au obținut o medalie de aur și trei medalii de argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Marius Ioan Posa, olimpic de aur Foto: renasterea.ro

Marius Ioan Posa, olimpic de aur
Foto: renasterea.ro

Olimpicii români participanți la a VII-a ediție a  Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), desfășurată în India (Mysore), în perioada 11-19 septembrie 2013, au obținut 4 medalii (o medalie de aur și trei de argint), informează Ministerul Educației.

 

Științele pământului sunt geografia, geologia și geofizica.

Palmaresul este superior celui înregistrat la ediția de anul trecut, când s-au obținut două medalii de argint și două de bronz. În clasamentul neoficial pe națiuni, România s-a clasat pe locul 3 (la egalitate cu Japonia), după Taiwan și Koreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerită de Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a/Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara. Cele trei medalii de argint au fost câștigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova),Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Ionuț Bogdan Voinicu (clasa XI-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina).

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului au participat 101 elevi din 28 de țări.

Echipa României se întoarce în țară, astăzi, 20 septembrie 2013, ora 17.20, via Frankfurt.

Marius Posa este un elev care până în prezent a obținut numai note de zece în timpul celor trei ani de studiu și care încă din clasa a IX-a a participat la olimpiada de chimie și biologie.

“În clasa a IX-a a obținut două mențiuni la etapele naționale ale olimpiadelor de chimie și bilologie, după care, în fiecare an școlar, a participat la olimpiada de biologie, unde a obținut mențiuni.

“Anul acesta a participat din nou la olimpiada de biologie, dar și la cea de Științele Pământului, unde s-a calificat în lotul României”, a declarat Minerva Patriciu, direactoarea-adjunctă a Colegiului Național “C.D. Loga”, citată de Renașterea Bănățeană.

Loading

Comments

comments