Elevii români au obținut locul I pe echipe la olimpiada de chimie de la Moscova

olimpici chimie 2014Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obținut 5 medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev”, desfășurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova, informează Ministerul EducațieiEste cel mai bun rezultat din istoria participărilor românești la această competiție, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat țara gazdă, Federația Rusă, care a obținut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.
Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) a obținut medaliade argint, iar medalia de bronz a fost obținută de Gabriel Dragoș Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț).
La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi din 16 țări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de  5 ore, dintre care două probe teoretice și una practică/experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

Loading

Comments

comments