Edward Snowden nu este eligibil pentru obținerea cetățeniei ruse în regim de urgență

Foto: Facebook

Edward Snowden/Foto: Facebook

Edward Snowden nu poate să se aștepte la obținerea cetățeniei ruse printr-o procedură simplificată, a declarat marți Serviciul Federal de Migrație rus (FMS), relatează Xinhua.

“Nu văd nicio normă legală care să-i ofere o astfel de posibilitate”, a declarat reporterilor șeful-adjunct al FMS, Vladimir Burov.

Săptămâna trecută, Serviciul pentru Migrație de la Moscova avertizase că solicitantul de azil din SUA, care se află în zona de tranzit a aeroportului moscovit Șeremetievo de mai bine de o lună, ar putea să rămână blocat acolo pentru o jumătate de an.

Snowden este acuzat de spionaj în Statele Unite, după dezvăluirea proiectului secret de supraveghere a comunicațiilor cu numele de cod PRISM. El a depus actele pentru obținerea de azil temporar în Rusia la începutul acestei luni (16 iulie).

Filiala regională a FMS pentru Moscova va decide dacă să îi acorde sau nu azil temporar fugarului american în termen de trei luni.

Dacă i se va acorda azil și va trece prin testul de sănătate obligatoriu, Snowden are dreptul să primească un certificat tip eliberat de divizia FSM.

Conform ministrului Justiției, legile nu stipulează durata de timp în care un străin fără documente poate sta în zona de tranzit a aeroportului sau vreo răspundere pentru șederea acestuia în zona tranzit.

Loading

Comments

comments