Edward Snowden ar putea să fie mutat într-un centru pentru refugiați din afara Moscovei

Edward Snowden

Edward Snowden

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, ar putea fi transferat de pe aeroportul moscovit Șeremetievo, unde stă de pe data de 23 iunie, la un centru de refugiați din afara capitalei ruse, odată ce va primi răspunsul la cererea de azil temporar, a declarat luni un purtător de cuvânt al Serviciul Federal rus pentru Migrație, consemnează agenția Interfax citată de EFE.

Potrivit responsabilului citat, Snowden nu va putea să rămână în Moscova, întrucât aici nu există centre pentru refugiați.

Săptămâna trecută, un alt reprezentant al aceluiași organism a declarat că fostul consultant CIA poate să rămână în zona de tranzit a aeroportului Șeremetievo cel mult șase luni, termenul pe care Serviciul rus pentru Migrație îl are la dispoziție pentru a decide dacă îi acordă sau nu azil temporar.

Tot săptămâna trecută s-a vehiculat informația potrivit căreia Snowden ar putea părăsi aeroportul după ce va primi din partea autorităților ruse documentul ce atestă primirea cererii de azil temporar. Avocatul său, Anatoli Kucerena, a declarat că fostul consultant CIA intenționează să rămână în Rusia, deși trei state latino-americane (Venezuela, Nicaragua și Bolivia) s-au oferit să-i acorde azil politic pentru a nu ajunge pe mâna justiției americane.

Edward Snowden a sosit în Hong Kong pe data de 20 mai. Acolo a acordat mai multe interviuri publicațiilor The Guardian și Washington Post, în care a deconspirat un vast sistem de spionaj electronic folosit de serviciile secrete americane. Deși autoritățile de la Washington au emis un mandat de arestare pe numele său și i-au revocat pașaportul, el a reușit să se îmbarce pe data de 23 iunie într-un avion al companiei Aeroflot cu destinația Moscova

Loading

Comments

comments