O echipă de experți a Comisiei Europene evaluează reforma Justiției în România înaintea raportului MCV

O echipă de experți ai Comisiei Europene condusă de secretarul general adjunct Michel Servoz se află de luni la București pentru evaluarea progreselor României în domeniile reformei justiției și luptei împotriva corupției în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Justiției, misiunea de evaluare se desfășoară în perioada 25-27 noiembrie.

La întrevederea de lucru prilejuită de vizita experților Comisiei Europene au participat Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, Oana Schmidt Hăineală, președintele CSM, Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiției, Tiberiu Nițu, procurarul general al României și Laura Codruța Kovsi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Conform comunicatului de presă remis de Ministerul Justiției, în cadrul întrevederii au fost abordate  aspecte referitoare la viitoarea strategie de dezvoltare a sistemului judiciar, independența justiției, implementarea noilor coduri, unificarea jurisprudenței și integritatea magistraților.

Raportul MCV pentru România va fi publicat la începutul anului 2014, potrivit anunțului din 8 octombrie a purtătorului de cuvânt a Comisiei Europene, Mark Gray.

 

Autor: George SPIRIDON

Loading

Comments

comments