Dușa, ministrul Apărării: „Probabil n-ar trebui să vă spun asta: spațiul aerian al țării este forțat, aproape zilnic, de avioane fără drept de survol”

Foto: militar.infomondo.ro / Stefan Micsik

Foto: militar.infomondo.ro / Stefan Micsik

Ministrul Apărării argumentează necesitatea achiziționării de avioane multirol cu faptul că, în lipsa acestora, avioane neidentificate, fără drept de survol, s-ar plimba zilnic, nestingherite, pe cerul României. Ministrul a admis că s-ar putea să fi dezvăluit o informație clasificată.

„Să știți că este foarte necesar să achiziționăm avioanele pentru că aproape zilnic spațiul aerian al țării este forțat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol și în acel moment suntem nevoiți să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spațiul de survol al țării”, a declarat, Dușa, miercuri, la Pitești, citat de Mediafax.

Pentru îndepărtarea oaspeților nepoftiți se folosesc, în momentul de față, de MIG-urile din dotare.

„Ieri noapte (n.r. – în noaptea de luni spre marți) s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situații când noi, pe procedurile internaționale și europene pe care le avem pe această speță, acționăm, dar nu vă pot spune dacă am acționat în forță”, a declarat ministrul Apărării.

 

Citește și

EXCLUSIV. Afacerea F16 – o TRĂDARE națională

Loading

Comments

comments