Duma de Stat a Rusiei adoptă o declarație, făcând apel la SUA să renunțe la atacarea Siriei

Moscova, Kremlin

Moscova, Kremlin

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, a adoptat miercuri o declarație în care face apel la Congresul american și la parlamentele din întreaga lume să împiedice o agresiune împotriva Siriei, relatează Agerpes care citează RIA Novosti.

Duma “califică drept inacceptabile intențiile conducătorilor SUA și ai altor state de a lansa atacuri cu rachete împotriva statului suveran independent, Republica Arabă Siriană, fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU”, se arată în declarația deputaților ruși.

Un atac împotriva acestei țări ar putea pune în pericol securitatea nucleară și chimică în regiune, ar putea provoca alți morți în rândul civililor, ar distruge complet structurile vitale ale țării și provoca o catastrofă umanitară ireversibilă, subliniază parlamentarii ruși în declarația lor.

Cele patru partide reprezentate în camera inferioară a parlamentului au votat în favoarea acestui document.

Președintele american Barack Obama a declarat anterior că inițiativa rusă care vizează plasarea armelor chimice siriene sub control internațional constituie un ‘progres important’ în relațiile diplomatice dintre taberele adverse și favorizează încercările de a se găsi o soluție politică la conflictul din Siria, amintește agenția rusă de presă.

Potrivit Reuters, în timpul dezbaterilor din parlamentul rus consacrate Siriei, comuniștii au cerut o creștere a livrărilor de arme ruse către Iran și revizuirea acordului care permite armatei SUA să survoleze teritoriul Rusiei pentru a ajunge în Afganistan. Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, a declarat că, deocamdată, astfel de acțiuni ar fi premature, în condițiile în care Rusia și SUA încearcă să găsească o soluție diplomatică în criza siriană. Totuși, el a avertizat că, dacă tabăra pro-război se impune la Washington, atunci Rusia ar trebui să ia în considerare astfel de măsuri.

Loading

Comments

comments