Două MESAJE text au îmbogățit Apple, într-o singură zi, cu 17 miliarde de dolari

forbes-cover-carl-i16F0B22Miliardarul Carl Icahn a reușit performanța de a urca valoarea de piață a companiei Apple, într-o singură zi, cu 17 miliarde de dolari. Icahn nu a făcut altceva decât să transmită două scurte mesaje pe Twitter, la interval de câteva minute, unul de celălalt.

tweet carl icahnÎn primul mesaj, Icahn a transmis: „Actualmente deținem un pachet mare de acțiuni Apple. Credem că această companie este extrem de subevaluată. Am vorbit cu Tim Cook (managerul Apple – n.r.) astăzi. Vă voi spune mai multe despre asta”.

tweet carl icahn 2Al doilea tweet: „Am avut o conversație agreabilă cu Tim Cook astăzi. Am discutat despre opinia mea că Apple ar trebui să răscumpere agresiv acțiunile proprii. Plănuim să vorbim din nou curând”.

Urmarea a acestor mesaje, valoarea acțiunilor Apple a crescut cu 5%, la aproape 490 de dolari. Compania fanion din domeniul IT mai are, însă, mult de recuperat până la vârful de peste 700 de dolari pe acțiune, înregistrat anii trecuți.

Wired.com a solicitat opinia mai multor observatori ai pieței de capital din Statele Unite, concluzia fiind că, modalitatea aleasă de Icahn pentru a-și promova afacerea este una neortodoxă, dar legală. Un argument este și faptul că jucătorul pieței de capital a avertizat că va face anunțuri importante prin intermediul rețelei de socializare Twitter.

Loading

Comments

comments