Dosarul Ovidiu Silaghi – Nelu Iordache face pui. Cine intermedia întâlnirile dintre ministrul Transporturilor și omul de afaceri

Dosarul penal al fostului ministru al Transpoturilor, Ovidiu Silaghi, face pui. DNA a mai pus sub acuzare încă o persoană. Este vorba de Remus Vasile Șpan, acuzat de complicitate la trafic de influență în formp continuată.

” Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada mai – noiembrie 2012, în mod repetat, învinuitul Șpan Remus Vasile i-a acordat sprijin numitului Silaghi Ovidiu Ioan,  ministru al Transporturilor la acea dată, pentru a pretinde și primi bani și foloase necuvenite de la administratorul firmei Romstrade SRL, Nelu Iordache”, susțin procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, sprijinul oferit de Șpan a constat în:

“- a intermediat întâlniri între cumpărătorul de influență Nelu Iordache și ministrul Silaghi Ovidiu Ioan, cunoscând problemele pe care le întâmpina S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor cu CNADNR SA (întrucât anterior își desfășurase activitatea în cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu);

– a intermediat primirea, de către ministrul Silaghi Ovidiu Ioan de la Nelu Iordache, a sumei de 200.000 euro și a foloaselor necuvenite constând în efectuarea unor curse aeriene între Satu Mare și orașe din Europa pentru susținerea campaniei electorale a unei peroane apropiate ministrului, în condițiile în care învinuitul cunoștea că societatea Romstrade SRL înregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea să le suporte, precum și problemele reale ale S.C. ROMSTRADE SRL în derularea contractelor, probleme care îndreptățeau CNADNR S.A. să dispună anumite  măsuri de reziliere a unor contracte:

– l-a convins pe administratorul Romstrade SRL Iordache Nelu că ministrul Silaghi Ovidiu Ioan este dispus să îl susțină și să influențeze deciziile conducerii CNADNR S.A. pentru a sprijini interesele firmei S.C. ROMSTRADE SRL”.

Loading

Comments

comments