Doi ofițeri drogați au avut acces la comanda rachetelor nucleare americane

Baza aeriană Malmstrom, Montana Foto: airforce-technology.com

Baza aeriană Malmstrom, Montana
Foto: airforce-technology.com

„Doi ofițeri ale căror mâini erau pe butonul nuclear al națiunii au fost suspendați, fiind acuzați de posesie de droguri” titrează NBC News, citând oficiali ai Forțelor Aeriene ale SUA. Cei doi ofițeri erau înregimentați la Baza Aeriană din Malmstrom, Montana și aveau responsabilitatea de a lansa rachete balistice intercontinentale, în cazul în care președintele SUA ar fi dispus acest lucru.

NBC News amintește că, anul trecut, generalul maior Michael Carey, ex-comandantul celor 420 de rachete balistice intercontinentale ale SUA, a fost demis anul trecut , pentru că era alcoolic și s-a manifestat nedemn de rangul său în timpul unei vizite în Rusia.

Alături de cei doi ofițeri de baza din Malmstrom sunt investigați alți opt ofițeri americani pentru posesie de droguri. Toți cei zece militari sunt ofițeri de rang inferior – nouă locotenenți și un căpitan, informează The Telegraph, care precizează că cei zece sunt înregimentați la șase baze militare americane din SUA și Marea Britanie.

Investigația a pornit de la doi ofițeri de la Baza Aeriană Edwards, din California, fiind extinsă prin examinarea contactelor pe care aceștia le aveau. Primele semnale din presă referitoare la investigație au apărut joi, când celor doi ofițeri de la baza din Malmstrom li s-au retras privilegiile de securitate.

Loading

Comments

comments