Doi hackeri români au fost condamnați la închisoare, în SUA, pentru fraude bancare

cardDoi hackeri români au fost condamnați miercuri la șapte, respectiv 15 ani de închisoare pentru participare la o vastă rețea de fraudare online a datelor bancare, a anunțat Departamentul american al Justiției, relatează Agerpres citând AFP.

În total, această rețea a reușit să fraudeze în Statele Unite mai multe zeci de magazine, dintre care 250 de POS-uri în francize ale lanțului de magazine Subway, și să compromită datele a peste 100.000 de deținători de carduri, prejudiciul fiind estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, 29 de ani, extrădat din România, și Iulian Dolan, 28 de ani, au pledat vinovați de complot, fraudă informatică și acces fraudulos într-un sistem securizat. În plus, primul a recunoscut că a efectuat și transferuri bancare frauduloase.

Potrivit documentelor judiciare citate într-un comunicat al ministerului american, cei doi, împreună cu un alt compatriot în vârstă de 27 de ani, au piratat între 2009 și 2011 sute de terminale din Statele Unite pentru a înregistra numerele cardurilor de credit ori sumele utilizate de către clienți, precum și datele asociate aparținând unor cetățeni americani.

Sursa amintită precizează că românii condamnați au piratat de la distanță sute de POS-uri din magazine americane, în care datele bancare ale clienților erau stocate electronic.

Oprea, liderul grupului, și Dolan, principalul său consilier, mai întâi au folosit internetul pentru a identifica punctele de vânzare vulnerabile, după care au intrat în sistemele acestora și au instalat viruși informatici de tip ‘troian’ pentru a prelua controlul asupra acestora.

Ulterior, au transferat electronic datele bancare spre un site de stocare creat de Oprea. După aceea, hackerul a folosit datele furate pentru a face plăți sau a transfera diverse sume complicilor în același scop, potrivit comunicatului dat publicității de Departamentul de Justiție al SUA.

Loading

Comments

comments