DNA cere avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaților pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

“În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999 și ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curții Constituționale, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să sesizeze Camera Deputaților pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor”, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii și date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa.

Procurorii DNA susțin că, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, și pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeași persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârșirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă și completă a situației de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală.

Loading

Comments

comments