Distrugătorul american USS Truxtun se îndreaptă către Constanța (Video)

USS Truxtun - U.S. Navy photo by Paul Farley/Released

USS Truxtun – U.S. Navy photo by Paul Farley/Released

USS Truxtun, un distrugător al Marinei americane, se îndreaptă spre Marea Neagră unde va participa la exerciții comune cu forțele navale ale României și Bulgariei, a anunțat joi Marina SUA, într-un comunicat, în care se precizează că aceste exerciții fuseseră programate de mai multă vreme

“Odată ajunsă în Marea Neagră, nava va realiza o vizită în port și o vizită de rutină, manevre care fuseseră planificate anterior împreună cu aliații și partenerii din regiune”, se menționează în comunicatul Marinei americane.

Și agenția EFE transmite că un distrugător al armatei americane va sosi în portul Constanța pentru a participa la manevre planificate anterior cu Bulgaria și România. ‘În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanța pentru o vizită de rutină și manevre comune cu România și Bulgaria’, a confirmat joi, pentru EFE, Ambasada SUA la București. Potrivit sursei citate, distrugătorul are la bord 300 de marinari și face parte din grupul de nave care escortează portavionul USS George H.W. Bush, ancorat în portul grecesc Pireu, în Marea Egee.

EFE notează că prezența acestei nave americane la Constanța coincide cu agravarea tensiunilor din peninsula Crimeea, unde staționează Flota rusă a Mării Negre, alcătuită din circa 50 de nave de război (crucișătoare, fregate, submarine și dragoare de mine) și din circa o sută de avioane.

 

 1,281 total views,  1 views today

Comments

comments