Directorul Institutului Geologic al Romaniei, Stefan Marincea este demis prin fax

Dr. Prof Stefan Marincea

Dr. Prof Stefan Marincea

UPDATE: Institutul Geologic al României este un institut de cercetare dezvoltare aflat în subordinea departamentului pentru cercetare al Ministerului Educației coordonat de Mihnea Costoiu.

Domnul Costoiu nu a putut fi contactat pentru a comenta demiterea directoului Ștefan Marincea.

Directorul Institutului Geologic al Romaniei (IGR), Stefan Marincea, a fost demis “prin fax”, dupa cum a declarat acesta, pentru HotNews.ro. Acesta nu a exclus posibilitatea ca demiterea sa sa aiba legatura cu faptul ca a cerut desecretizarea unor documente legate de proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana care sunt falsuri”. “Probabil ca nu trebuia sa ajung la ele”, a comentat acesta.

Informatia vine la putin timp dupa ce Stefan Marincea a acuzat un director din Ministerul Mediului ca i-a mintit pe membrii Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Rosia Montana.

Potrivit Centrului de Investigatii Media, reprezentantul Ministerului Mediului, Octavian Patrascu, a dat informatii continute intr-un document al Institutului Geologic Roman despre care Marincea afirma ca “a fost cosmetizat” in favoarea companiei, in 2011.

Demiterea sa vine, de asemenea, dupa un raport preliminar al Institutului Geologic al Romaniei care includea, intre posibilele cauze ale fenomenelor de instabilitate a terenului din zona Izvoarele – Slobozia Conachi si exploatarea de petrol si gaze in regiune.

 

Citește și:

EXCLUSIV. ALERTĂ! Directorul Institutului Geologic al României: „Dacă proiectul de la Roșia Montană se realizează în forma actuală, un accident de mediu este IMINENT!”

Loading

Comments

comments