Der Spiegel l-a descoperit pe românul care votează “da” orice propunere legislativă din PE

dumitru-zamfirescuPublicația germană Der Spiegel a desfăsurat de curând o investigatie asupra activității membrilor Parlamentului European și l-au găsit pe “yes-man-ul” perfect.

Cel acuzat că voteză cu nepăsare este Dumitru Zamfirescu, euro-deputat independent.

Zamfirescu a votat “da” 541 de propuneri legislative din PE.

Conform Der Spiegel depuatul român adesea votează cu “da” moțiuni care se bat cap în cap iar de multe ori nici măcar nu se deranjează să dea detalii în privința opțiunii sale.

De curând deputatul a votat la rând de 63 de ori “da” iar o dată s-a abținut pe tema extrem decontroversată a regulamentelor tutunului.

Voturile electronice înregistrate pe site-ul www.votewatch.eu arată că Zamfirescu, din cele 1298 de voturi din plenul Parlamentului, a ratat doar 18.
Deputatul austriac Martin Ehrenhauser, care nu de puține ori a dezvăluit abuzuri din cadrul PE, le-a declarat reporterilor că obiceiurile de vot ale lui Zamfirescu “sunt o contribuție inutilă la apatia politică”.

“Uneori nici măcar documentele de vot nu le are în față”, a povestit Ehrenhauser, “fără ele este imposibil să știi ce votezi” a mai adăugat parlamentarul austriac.

Parlamentarii din PE au un salariu lunar de 8.000 de euro, primesc bani în plus pentru prezența la dezbateri plus alte bonusuri pentru votul a mai mult de 50% din propuneri.

Dumitru Zamfirescu, în vârstă de 59 de ani, este fost membru al Partidului România Mare, odată condus de Corneliu Vadim-Tudor, cel care cu ceva vreme în urmă propunea execuții în masă pe stadioane și introducerea de lagăre de muncă forțată, a mai amintit cititorilor Der Speigel.

Loading

Comments

comments