Deputatul Mircia Muntean condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare pentru tranzacții nelegale de terenuri cu Iosif Man

mircia-muntean-300x182

Foto: Cronica Vaii Jiului

Deputatul Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că, în perioada în care a fost primar al muncipiului Deva, a încheiat tranzacții nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat de traficarea a peste 200 de mașini furate, relatează Mediafax.

Instanța a respins ca nefondate recursurile declarate de Mircia Muntean, Ovidiu Horațiu Boldor, Iosif Claudiu Man, Carol Panduru și Aurel Pop, precum și pe cel al Ministerului Finanțelor, parte civilă în acest dosar.

În 17 iulie, un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe deputatul Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de șase ani.

În același dosar, magistații i-au condamnat pe Iosif Claudiu Man la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și pe Ovidiu Horațiu Boldor la doi ani de închisoare cu executare.

Cornel Moraru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă care a fost contopită cu o alta de trei ani de închisoare, primită într-un alt dosar. Instanța a constatat că în cazul lui Moraru a fost executată integral pedeapsa de trei ani de închisoare.

În cazul lui Iosif Man, instanța a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia.

Muntean a fost primar al municipiului Deva din 1996 până în 2012, când a câștigat un mandat de deputat în Hunedoara, fiind candidat din partea fostei ARD.

PDL preciza în iulie că deputatul Mircia Muntean și-a pierdut calitatea de membru al partidului ca urmare a unei condamnări penale în primă instanță.

Loading

Comments

comments