O delegație germană se află la Washington pentru a lămuri chestiunea spionării Angelei Merkel

O delegație din Germania se află miercuri în vizită la Casa Albă pentru a discuta despre modalitățile de a intensifica schimburile de informații între Washington și Berlin, după dezvăluirile privind interceptarea convorbirilor telefonice ale cancelarului german Angela Merkel de către Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA), informează Reuters citat de Agerpres.

Președintele american Barack Obama încearcă să liniștească preocupările aliaților Washingtonului, la o săptămână după apariția dezvăluirilor cu privire la scopul și amploarea strângerii de informații de către serviciile de intelligence ale SUA, notează sursa citată.

Consilierul german pentru securitate națională, Christoph Heusgen, și coordonatorul pe probleme de intelligence al cancelariei germane, Guenter Heiss, urmau să se întâlnească cu consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Susan Rice, și cu consilierul pe probleme de securitate internă al președintelui Obama, Lisa Monaco.

La discuțiile de la Casa Albă urmau să participe și directorul serviciilor de informații americane, James Clapper, și directorul adjunct al NSA, Chris Inglis.

Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională a SUA, a declarat că această întâlnire a fost organizată ca urmare a convorbirii telefonice de săptămâna trecută dintre Obama și Merkel. În timpul acestei discuții, președintele Obama i-a dat asigurări cancelarului Merkel că Statele Unite nu interceptează și nici nu vor intercepta vreodată telefonul mobil al șefei guvernului german.

Loading

Comments

comments