Final fericit în cazul tinerei de 15 ani dispărută de acasă miercuri

Iulia Cristina Ionescu

Iulia Cristina Ionescu

UPDATEIulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre București, după ce a fost identificată de șeful de tren care a anunțat Poliția.

Șeful Poliției Române, Petre Tobă, a declarat că Iulia Ionescu se află în custodia Poliției și se îndreaptă spre București, unde va fi predată familiei.

Tobă a mai precizat că fata nu a fost victima vreunei infracțiuni cât a fost dispărută. Totodată, ea a colaborat de la bun început cu polițiștii care au identificat-o în tren, a arătat acesta, sâmbătă seară, într-o conferință.

Petre Tobă a mai spus că în acest caz Poliția Română a beneficiat inclusiv de sprijinul SRI.

El a mai menționat că, în perioada în care fata a fost dispărută, au fost primite, în acest caz, 46 de apeluri la 112.

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri din Capitală, a fost însoțită în gara din Suceava de un bărbat în straie monahale, care i-a cumpărat biletul de tren pentru București, fata urcând singură în tren, după ce și-a dat jos hainele călugărești,  rămânând în haine civile – pantaloni și o jachetă neagră.

Șeful de tren a spus că, în jurul orei 17.15, când a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată și și-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la București.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – București, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, șeful Poliției TF Suceava.

“S-a eliberat un bilet la ghișeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghișeu”, a spus Catană.

Șeful de tren a anunțat Poliția la 112, iar adolescenta a fost preluată de o patrulă a Poliției Transporturi, care a urcat în tren la Bacău. Polițiștii și fata au coborât ulterior din tren, la Focșani.

Conform unor surse, tânăra și-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, și a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj. (Mediafax)

Știrea inițială

Dacă o vedeți, sunați la 112. Are 15 ani, e fugită de acasă și ar vrea să se călugărească

O elevă de 15 ani de la colegiul „Sf. Sava” din București a dispărut miercuri, iar Poliția nu a reușit, încă, să-i dea de urmă, în pofida numeroaselor indicii.

Iulia Cristina Ionescu este în clasa a IX-a. Ea a intrat la liceu cu media 10. Este foarte credincioasă și, încă de la vârsta de 12 ani, și-a manifestat intenția de a se călugări. În urmă cu câteva zile se pare că a luat decizia definitivă, fiindcă i-a scris în acest sens duhovnicului său, într-un email.

Surse din Poliție au declarat pentru MEDIAFAX că s-a solicitat Patriarhiei Române să verifice dacă eleva a ajuns la vreuna dintre mănăstirile din țară. Polițiștii au căutat-o pe adolescentă la mai multe mănăstiri, unde s-a presupus că aceasta ar fi putut să se ducă, însă nu au găsit-o.

Miercuri, fata s-a despărțit de mama ei în jurul orei 12.00, în zona stației de Metrou Eroilor, urmând să meargă la școală. Însă, în loc de asta și-a vândut telefonul (un model scump) și lănțișorul de aur, apoi a dispărut. Conform înțelegerii zilnice, mama fetei ar fi trebuit să primescă un sms de la Iulia Cristina, atunci când aceasta ar fi ajuns la școală. Evident, însă, de data aceasta nu a primit sms-ul și s-a alertat imediat.

Anchetatorii urmează să vizioneze imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zonă, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu. Vor fi audiați toți colegii de clasă și persoanele cu care a vorbit la telefon în ultimele zile.

Poliția Capitalei solicită sprijinul cetățenilor pentru a o găsi pe eleva de la Colegiul “Sf. Sava” și face publice în acest sens semnalmentele ei: “înălțime 1,67 m, greutate 50 kg, față ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr șaten închis lung și drept, bărbie rotundă. La data dispariției era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămașă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii și ghete negre”.

Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii cu privire la fată, sunt rugați să anunțe Poliția Capitalei, apelând numărul unic de urgență 112.

Loading

Comments

comments