Cumnatul premierului Victor Ponta este ȚEPAR

Victor Ponta / Foto: Oana Pavelescu

Victor Ponta / Foto: Oana Pavelescu

Acum două săptămâni, Antițepari dezvăluia că firma GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL București, controlată de Iulian Cristian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, figurează la Centrala Incidentelor de Plăți (CIP) cu bilete la ordin refuzate la plată în valoare de peste 50 miliarde lei vechi.

Firmele serioase nu au deloc incidente de plăți sau acestea sunt consemnate la CIP cu totul accidental. În cazul firmei lui Herțanu, în ultimii trei ani s-au adunat 67 de incidente de plată, dintre care 55 în 2013. În aceeași perioadă de timp, atât cifra de afaceri, cât și profitul firmei s-au majorat substanțial. Cifra de afaceri a crescut de la 11.692.391 lei în 2011, la 19.778.317 lei în 2012, iar profitul net de la 74.527 lei în 2011, la 244.309 lei în 2012.

Înființată în anul 2000, GROSSMANN ENGINEERING GROUP desfășoară „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”, conform obiectului principal de activitate. Patronul și administratorul Iulian Cristian Herțanu este soțul Alexandrei Ponta (devenită Herțanu), sora premierului Victor Ponta. Într-o altă firmă a sa, HERȚANU PROJECTS SRL, Iulian Cristian Herțanu o are ca parteneră de afaceri pe Naum Cornelia Niculina, mama lui Victor Ponta.

Am verificat aceste informații și sunt reale, însă nu am vrut să le publicăm înainte de a-i da cuvântul domnului Herțanu. Am încercat, mai întâi, să îl contactez telefonic, la sediul firmei sale. Secretara mi-a spus, inițial, că nu este la birou, să revin într-o oră, iar când am revenit, mi-a spus că este în ședință. Așa că i-am transmis, în scris, întrebările despre situația firmei sale, despre posibilitatea achitării datoriilor, invitându-l să precizeze dacă dificultățile pe care le întâmpină sunt datorate climatului economic actual, când premier este cumnatul domniei sale. Am revenit a doua zi și mi s-a confirmat primirea email-ului. Am insistat să mi se confirme că este citit de domnul Herțanu, personal. La două zile de la această solicitare mi s-a confirmat că emailul a fost citit de destinatar. „V-a spus dacă va răspunde și când o va face?”, am întrebat. „Nu”. „Vă rog să-l întrebați, trebuie să știu acest lucru”, am insistat. În fine, cu o săptămână în urmă, secretara m-a informat că „Domnul Herțanu a spus că vă va răspunde”. Fiindcă termenul de răspuns a rămas neprecizat, am decis să aștept o săptămână, înainte de a conchide: domnul Herțanu este țepar!

Iar ca tabloul să fie „rotund”, aflăm de la colegul Daniel Befu că „Firma cumnatului lui Victor Ponta a primit contract pe bani europeni de la Liviu Dragnea, cu o lună înainte ca șeful PSD să devină premier”.

P.S. Între timp, site-ul firmei Grossman a devenit inaccesibil. Probabil domnul Herțanu a „uitat” să achite factura de găzduire a domeniului de internet…

Loading

Comments

comments