Cum sunt îndopați cu forța, în Ramadan, deținuții aflați în greva foamei din închisoarea Guantanamo (VIDEO)

Deținuții islamiști de la închisoarea Guantanamo (Cuba), acuzați de activități teroriste de Guvernul SUA, sunt hrăniți cu forța de gardieni. 120 de deținuți sunt în greva foamei, de luni de zile. În plus, în această seară începe sărbătoarea religioasă supremă a musulmanilor, Ramadan-ul. Totuși, 44 de deținuți sunt hrăniți cu forța, chiar și după ce avocații prizonierilor au cerut stoparea hrănirii forțate, spunând că este similar torturii. Juriștii Departamentului de Justiție au replicat că hrănirea forțată este un gest umanitar.

Pentru a ralia suport public, organizația umanitară Reprieve a realizat un videoclip, al cărui protagonist este rapperul Mos Def, alias Yasiin Bey. Videoclipul, difuzat de cotidianul britanic The Guardian, reproduce modul în care sunt hrăniți, forțat, prizonierii de la Guantanamo.

Conform acestei reproduceri a procedurilor urmate de personalul medical din închisoarea teroriștilor, operațiunea de hrănire forțată durează două ore zilnic și presupune introducerea unui tub prin nas, în esofag. Mos Def susține că operațiunea a fost atât de dureroasă, încât nu a putut suporta repetarea acesteia, implorând, în lacrimi fiind, ca medicii angajați de Reprieve să înceteze.

 

Loading

Comments

comments