Cum se marchează 100 de ani de la cel de-al Doilea Război Balcanic și Pacea de la București

Imagine: Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova

Imagine: Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova

În perioada 14 noiembrie-20 decembrie 2013, Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploiești va găzdui expoziția temporară « 1913. Al Doilea Război Balcanic și Pacea de la București », organizată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României.

Conform unui comunicat de presă Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova, expoziția dorește să aducă în atenția publicului un episod mai puțin cunoscut din istoria contemporană a României, acela al campaniei millitare de pe teritoriul Bulgariei din anul 1913, campanie încheiată cu Pacea de la București, un eveniment în care România a jucat un rol de maximă importanță în geopolitica Balcanilor.

În cadrul expoziției vizitatorii pot întâlni piese interesante din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Românie din București, precum chipiul ce a aparținut generalului Alexandru Averescu-Șef al Statului Major, General al Armatei Române din 1913, o carte poștală cu semnăturile participanților la Conferința de Pace de la București, o fotografie cu autograf a Reginei Maria, medalii, decorații, armament și alte exponate, care merită toată atenția vizitatorilor.

 

Autor: Monica BOSTAN

Loading

Comments

comments