Cum se crește promovabilitatea unui liceu la bac de trei ori (VIDEO)

ba se poate interiorMiercuri, 12 februarie, a avut loc, la Institutul Francez din București, lansarea filmului Ba se poate!  în regia lui Tedy Necula. Filmul realizat în cadrul proiectului Zburd – Educație prin coaching  pornește de la o realitate a sistemului de învățământ: în România există licee tehnologice cu rata de promovabilitate la Bacalaureat de 2%. Adică doar unul sau doi elevi iau BAC-ul. Ce perspective au tinerii care învată în ele? Nu se mai poate face nimic pentru aceste licee? Ba se poate! – este raspunsul dat în filmul care arată că SE POATE realiza o schimbare în educație în România, chiar și în condițiile cele mai dificile, se arată într-un comunicat Image PR.

Ba se poate! aduce în prim plan povestea de succes a 5 licee tehnologice care au reușit să crească promovabilitatea la Bacalaureat de 2-3 ori, față de o creștere medie de 20% la nivel național. În plus, acestea au gasit soluții pentru reducerea absenteismului și rezolvarea problemelor legate de violentă.

Zburd – Educație prin coaching demonstrează că lucrul în echipă – profesori, elevi și părinți – aduce rezultate excepționale, chiar și în cazul în care mare parte dintre elevi provin din medii defavorizate. Filmul va inspira și alte școli să aplice acest lucru, astfel încât școala să devină un loc unde toți cei implicați să vină cu drag pentru că este școala lor”, a declarat Simona David Crisbășanu, inițiatoarea proiectului și producătoarea filmului.

Proiectul pilot a fost derulat de Asociația ROI în perioada 2012-2013 în cinci licee tehnologice din Sibiu, Brașov, Iași, Câmpulung Muscel și București. Coachi (antrenori) voluntari au lucrat timp de aproape doi ani și au format în fiecare liceu câte o echipă-nucleu din care fac parte profesori, elevi și părinți. Membrii echipei au fost încurajați să stabilească obiective, să găsească soluții la diferitele situații cu care se confrunta școala lor și să treacă la acțiune.

“Am vizitat cele 5 licee și am văzut cât de mare este diferența între elevii care s-au implicat în proiect și ceilalți. Elevii care s-au implicat comunică cu o mai mare ușurință și au mai mare încredere în ei înșiși”, a explicat Tedy Necula, regizorul filmului.

În prezent, Asociația ROI derulează o campanie de strângere de fonduri pe platforma www.potsieu.ro pentru a acoperi costurile de producție și promovare a filmului, unde orice persoană poate contribui. Realizarea filmului a fost sprijinită până acum de peste 2.000 de persoane care au participat la vizionarea acestuia în cinematrografe din țară sau au contribuit prin donatii online.

Lansarea oficială a filmului a avut loc miercuri, 12 februarie, la Cinema Elvira Popescu. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, reprezentanți ai ONG-urilor active în domeniul educației, dar și ai mediului de business. La finalul vizionării, echipa de antrenori voluntari, coordonată de Oana Stoianovici și Ana-Maria Alexandru, a fost aplaudată la scenă deschisă de cei peste 200 de participanți.

Proiectul Zburd-Educație prin coaching a beneficiat de susținerea Raiffeisen Comunități, a Programului european Tineret în Acțiune și a IBIS Hotels. Parteneri ai evenimentului au fost: Institutul Francez, Prisum, DSV, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și IMAGE PR.

La cinematograful Elvira Popescu, în perioada februarie-martie va continua proiecția filmului Ba se poate! Pentru program și detalii cu privire la înscrierea pentru vizionări, accesați www.zburd.ro sau contactați Asociația ROI la stup@aroi.ro. Asociația ROI poate organiza vizionări speciale, urmate de dezbateri, în cadrul școlilor, la cererea acestora.

Inițiativa Zburd – Educație prin coaching a fost implementată de Asociația ROI (www.aroi.ro), în parteneriat cu Asociația Română pentru Coaching, Leadership in International Management și Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București, cu susținerea Ministerului Educației Naționale. Din 2014, proiectul Zburd-Educație prin coaching va fi aplicat în cadrul programului Adoptă un liceu (www.adoptaunliceu.ro), inițiat împreună cu alte organizații neguvernamentale cu expertiză în educație.

Loading

Comments

comments