Cruciadă împotriva românilor și bulgarilor lansată de tabloidul britanic Daily Express

daily crusadeTabloidul britanic Daily Express a lansat o cruciadă împotriva românilor și bulgarilor. Cruciada constă într-o petiție prin care i se cere premierului David Cameron să nu ridice restricțiile impuse românilor și bulgarilor pe piața muncii din Marea Britanie, ci să le mențină pe termen „indefinit”. Imaginea cruciadei este un cavaler britanic, înarmat cu un scut și o suliță.

Daily Express își motivează demersul cu faptul că 28 de milioane de români și bulgari ar urma să aibă acces deplin la piața muncii din Marea Britanie, în condițiile în care șomajul în rândul tinerilor britanici este foarte ridicat.  „Ar fi mai bine să ne întrebăm nu câți români și bulgari își doresc să vină aici, ci câți nu își doresc acest lucru (…) Este greu de crezut că David Cameron va fi atât de prost încât să deschidă granițele pentru toți acești migranți din aceste două națiuni sărace, dar numeroase”, se spune în articolul explicativ care însoțește „cruciada”.

„Trebuie considerat și faptul ciudat că România și Bulgaria au largi populații din ceea ce numim în jargonul politic corect grupuri excluse social. Acestea au, în mod obișnuit, o rată mare de dependență de beneficiile sociale, fapt care ar pune presiune suplimentară pe serviciile sociale, care și așa sunt suprasolicitate. Aceste grupuri au și apucături criminale și manifestă comportamente antisociale – ca și când nu ne-ar ajunge cele ale concetățenilor noștri. Găștile de români sunt considerate responsabile pentru cele mai multe fraude la ATM-uri bancare, precum și pentru furturiledin buzunare și din magazine. Din ianuarie, vor chema întăriri din țara mamă și le vor primi mai ușor”, se mai spune în pledoarie.

Lansată în această dimineață, cruciada-petiție a colectat 500 de semnături – aproximativ 100 de semnături pe oră. Petiția poate fi semnată până la data de 11 decembrie 2013. Având în vedere audiența Daily Express, de circa 600.000 de cititori, este posibil ca petiția să adune peste 100.000 de semnături, suficient pentru a pune o presiune suplimentară asupra guvernului britanic, în apropierea datei de 1 ianuarie 2014.

Loading

Comments

comments