Craiova: viceguvernator BNR lansează un program online care te învață să devii un bun bancher

Dr. Cristian Popa Membru al Consiliului de administrație și viceguvernator BNR Foto: bnr.ro

Dr. Cristian Popa
Membru al Consiliului de administrație și viceguvernator BNR
Foto: bnr.ro

Banca Națională a României lansează azi, în Aula Magna a Universității din Craiova, produsul educațional online „MONETA” în cadrul conferinței publice susținute de dr. Cristian Popa, viceguvernator BNR sub egida proiectului „BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști”, informează un comunicat de presă al BNR.

MONETA”, un exercițiu online de politică monetară, se adresează în principal studenților și își propune asigurarea unei mai bune înțelegeri a mecanismelor de funcționare a politicii monetare și a modului cum se iau deciziile într-o bancă centrală. Acest tip de produs educațional ce va putea fi accesat prin website-ul BNR (www.bnro.rose regăsește și în suita de kit-uri educaționale oferite de alte bănci centrale din lume, inclusiv de Banca Centrală Europeană.

În cadrul evenimentului, la care participă studenți și cadre didactice ale Universității din Craiova, oficiali ai băncii centrale, reprezentanți ai comunității academice, bancare și de afaceri locale, mass media, două grupe de studenți își vor testa online abilitatea de a menține inflația sub control.

Lansat în anul 2009 ca parte a activității de comunicare externă și sprijinire a educației financiare, proiectul ”BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști” se derulează anual în parteneriat cu universitățile din România și cuprinde prezentări și sesiuni interactive pe teme economice de actualitate dedicate studenților, masteranzilor și cursanților școlilor doctorale. Activitățile proiectului, implementat în prezent în parteneriat cu 22 de universități, se desfășoară în perioada 7-8 noiembrie 2013 la Universitatea din Craiova și Agenția BNR Dolj.

Loading

Comments

comments