Corriere della Sera: Banca Vaticanului a închis conturile Iranului, Indoneziei și Irakului, suspectate de spălări de bani și finanțarea terorismului

Banca Vaticanului (IOR) a decis să închidă aproximativ 900 de conturi, printre care cele deținute de ambasadele Iranului, Indoneziei și Irakului, a anunțat marți cotidianul Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Potrivit cotidianului italian, IOR a trimis luni scrisori către 900 de clienți, solicitându-le să-și închidă contul, din cauza unor “suspiciuni de spălare de bani, chiar de finanțare a terorismului”.

“Acești clienți nu au reușit să treacă o serie de controale realizată în mai de societate de consultanță Promontory, lider mondial în combaterea spălării banilor”, anunță Corriere della Sera.

Intervievat de AFP, purtătorul de cuvânt al IOR “nu a confirmat”, însă “nici nu a dezmințit” cifra vehiculată. El a ținut să precizeze, totuși, că închiderea conturilor nu este neapărat legată de suspiciuni cu privire la implicare în activități infracționale.

Loading

Comments

comments