Conturile de Facebook, Twitter și email ale lui Barack Obama au fost sparte de hackeri sirieni. Ce mesaje au postat aceștia

281013twitter obama facebook twitterobamahackerConturile de Facebook, Twitter și email ale lui Barack Obama au fost sparte de Syrian Electronic Army (Armata Electronică a Siriei – SEA), informează InfoWars și Voice of Russia.

SEA este un grup de hackeri care, în trecut, au reușit același lucru cu conturile unor mari organizații media, precum The New York Times, The Associated Press, Agence France Presse, BBC, The Guardian, Financial Times, Al-Jazeera.

După accesarea contului de Twitter al președintelui SUA, SEA a postat un mesaj aparent benign – Immigration is a bipartisan issue (Imigrația este o problemă bipartizană), dar cu un link atașat, a cărui accesare ducea către un video postat pe Youtube, în care se prezentau atrocități comise în Siria de „forțe susținute de Statele Unite”. La scurt timp, videoclipul a fost cenzurat de Youtube.

Pe pagina de Facebook a președintelui SUA a fost postat același link, cu mesajul „Watch the weekly address on Obamacare” (Privește declarația săptămânală pe subiectul Obamacare”.

Conturile de Facebook și de Twitter ale lui Barack Obama sunt urmărite de 76 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe responsabil de contul de Twitter a anunțat, într-un mesaj pe rețeaua de socializare, că nu a fost compromis întregul cont, ci doar plug-in-ul care scurtează link-urile.

SEA a spart și pagina de campanie prezidențială a lui Barack Obama, accesând inclusiv conturile de email ale campaniei. Hackerii susțin că au sustras informații care ar arăta „înaltele capabilități teroriste ale administrației americane”.

Într-unul din mesajele postate pe Twitter după atac, hackerii SEA precizează că au returnat, astfel, „favoarea” făcută de Statele Unite, care spionează „întreaga lume”, fără a avea probleme etice.

 

Loading

Comments

comments