Contribuția pozitivă a românilor din Regatul Unit la dezvoltarea economiei britanice este recunoscută

london_commutersBucureștiul și Londra recunosc contribuția pozitivă pe care marea majoritate a românilor din Regatul Unit o au la dezvoltarea economiei britanice, au susținut joi ministrul român de Externe, Titus Corlățean, și omologul său britanic, William Hague, într-o declarație comună.

“Având în vedere faptul că Regatul Unit va elimina restricțiile pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari, începând cu 1 ianuarie 2014, în conformitate cu obligațiile legale în vigoare, am recunoscut contribuția pozitivă pe care marea majoritate a românilor din Regatul Unit o au la dezvoltarea economiei britanice”, se arată în declarația celor doi oficiali, după întrevederea avută la Londra.

Ei afirmă că au recunoscut, de comun acord, principiul liberei circulații în UE ca parte importantă a pieței unice, în special în relație cu creșterea, competitivitatea și locurile de muncă.

“Am discutat, de asemenea, importanța colaborării pentru a preveni potențiale abuzuri ale dreptului la libera circulație a lucrătorilor de către resortisanți UE și din state terțe, precum și cazurile de exploatare a forței de muncă. Am fost de acord ca oficiali britanici și români să caute modalități de a formaliza această cooperare”, se menționează în declarație.

Corlățean și Hague au salutat cooperarea consulară “substanțială” între România și Regatul Unit, convenind să exploreze ariile suplimentare în care poate fi nevoie de sprijin reciproc.

Loading

Comments

comments