Consiliul Baroului București – Adrian Năstase poate rămâne avocat

Foto: adriannastase.ro

Foto: adriannastase.ro

Consiliul Baroului București a decis, luni, că Adrian Năstase poate rămâne avocat, apreciind că faptele care au stat la baza condamnării fostului premier nu au afectat calitatea de avocat, a anunțat, luni, decanul instituției, Ion Ilie Iordăchescu.

Decanul Baroului București, Ion Ilie Iordăchescu, a spus că luni, în ședința Consiliului, s-a luat hotărârea completarea motivației hotărârii de menținere pe tabloul avocaților a lui Adrian Năstase.

Pentru cine nu știe, dacă un avocat suferă o condamnare penală, fie și cu suspendare, își pierde dreptul de a exercita această meserie. Citește mai mult aici

“Completarea este în următorul sens, și anume: au fost aduse argumente că faptele care au stat la baza condamnării avocatului Adrian Năstase nu au afectat profesia de avocat”, a precizat Iordăchescu.

Comisia formată din consilieri ai Baroului a analizat motivarea reținută de Consiliu atunci când acesta a decis menținerea fostului premier în organizația profesională. Comisia nu a analizat în acest raport motivarea hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție de condamnare a lui Adrian Năstase, ci motivele date de Consiliul Baroului în decizia de menținere a fostului premier în profesia de avocat.

Consiliul Baroului a trebuit să se pronunțe din nou în cazul excluderii ui Năstase, pentru că Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a considerat drept nesatisfăcătoare motivele ce au stat la baza primei decizii și a cerut revizuirea acesteia.

Adrian Năstase a fost invitat la ședința din 7 octombrie pentru a-și prezenta punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat. Fostul premier nu s-a prezentat, întrucât a fost prezent la instanța supremă, acolo unde s-a judecat un nou termen al recursului din dosarul “Zambaccian”.

Decanul Baroului București, Ion Ilie Iordăchescu, a declarat, în 27 august, că Adrian Năstase este suspendat din profesia de avocat din 2012, după ce a formulat o solicitare în acest sens.

Baroul București a arătat, într-un comunicat de presă, că s-a hotărât prezentarea unui punct de vedere în cazul lui Năstase de către o comisiei, în urma căruia să fie adoptă o decizie privind excluderea acestuia din avocatură. Solicitarea de apreciere asupra necesității reexaminării motivării deciziei Consiliului Baroului București prin care s-a decis, cu majoritate, menținerea lui Năstase în profesia de avocat a fost formulată de Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România.

 

Loading

Comments

comments