Conducerea PNL a votat pentru excluderea senatorului Sorin Roșca Stănescu din partid

Biroul Politic Național al PNL a votat pentru excluderea senatorului Sorin Roșca Stănescu din partid, la propunerea președintelui formațiunii, Crin Antonescu. Roșca Stănescu rămâne în așteptarea votului delegației permanente a partidului, ultimul act înainte de excluderea formală.

Verdictul, împotriva căruia s-au pronunțat cinci membri BPN, vine în urma celui al Parchetului General, care a declarat false documentele prezentate de senatorul liberal, fost director al fostului cotidian Ziua, în susținerea acuzațiilor la adresa președintelui României. Conform acuzațiilor, Traian Băsescu ar fi primit mită din partea unor corporații interesate de serviciile sale, iar banii au fost virați în conturi din paradisuri fiscale (Insulele Seychelles). Președintele a contraatacat, acuzându-l pe Sorin Roșca Stănescu că ar fi primit sute de mii de dolari și euro de la afaceristul Sorin Ovidiu Vântu, în anul 2004, prin viramente dintr-un alt paradis fiscal – Cipru.

Sorin Roșca Stănescu a anunțat că, indiferent de votul BPN, va rămâne fidel PNL și președintelui liberal.

Senatorul și-a scuzat acuzațiile fără acoperire la adresa șefului statului prin faptul că ar fi dorit să forțeze aflarea adevărului în legătură cu un dosar cercetat de procurori încă din luna martie. „Tăcerea Parchetului m-a determinat să dau credibilitate acelor informații și documente FACIAS și acesta este motivul pentru care le-am dat publicității”, a declarat Roșca Stănescu, citat de Antena3.ro.

Loading

Comments

comments