Comisia Europeană se pregătește să suspende Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice pentru România

Comisia Europeană (CE) a început pregătirile pentru o decizie de suspendare a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), a declarat joi Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

‘Acest lucru se întâmplă pentru că autoritățile române nu au luat măsurile și nu au întreprins acțiunile de corecție solicitate de serviciile Comisiei Europene. În special, acest lucru privește ameliorări ale sistemului de management și de control, inclusiv ale procesului de achiziții publice la nivelul Autorității de Management și al organismelor intermediare’, a declarat Shirin Wheeler.

Ea a adăugat că există multe proceduri care trebuie să fie respectate și că ar putea trece mai multe săptămâni până la luarea unei decizii privind suspendarea POS CCE, iar autoritățile române ar putea folosi această perioadă pentru a înainta documentele care atestă că s-au luat măsurile reparatorii solicitate.

‘Trebuie totuși să subliniez că asta nu reprezintă o decizie de suspendare. Am început un proces care ar putea dura mai multe săptămâni. Dacă autoritățile române înaintează noi informații în curând care să demonstreze că s-au realizat îmbunătățiri, atunci procesul ar putea fi suspendat și plățile reluate. Avem mari speranțe că acest lucru se va întâmpla’, a mai spus purtătoarea de cuvânt a comisarului Hahn.

POS CCE s-a aflat printre cele trei programe operaționale suspendate în întregime sau parțial în octombrie 2012. Între timp, Programul Operațional Regional și Programul Operațional Sectorial Transporturi au fost deblocate.

Loading

Comments

comments