Codul Portocaliu de inundații, pentru două bazine hidrografice din județul Galați, a fost prelungit

inundatii galatiHidrologii au emis, sâmbătă, o nouă avertizare Cod Portocaliu de inundație, valabilă începând din această după-amiază până duminică la ora 12:00, în două bazine hidrografice din județul Galați.

Potrivit Administrației Naționale Apele Române, în intervalul 14 septembrie, ora 14:00 – 15 septembrie, ora 12:00, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și precipitațiile înregistrate în ultimele ore și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se menține Codul Portocaliu pe râurile din bazinele Suhu și Chineja din județul Galați.

În primele ore ale intervalului se mai pot produce și scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie cu efect de inundații locale, iar aceste fenomene se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri și pe cursurile de apă necadastrate.

Hidrologii anunță, de asemenea, ridicarea, începând cu 14 septembrie, ora 14:00, a avertizărilor Cod Portocaliu și Cod Galben de pe celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Actuala informare INHGA a fost transmisă Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Administrației Națională ‘Apele Române’, Ministerului Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiilor Bazinale de Apă Prut, Siret, Ialomița-Buzău, Dobrogea.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, specialiștii hidrologi vor actualiza prognoza.

Loading

Comments

comments