Miercuri revine viscolul puternic. Joi și vineri – GER. Cod Portocaliu și Galben pentru Sud-Estul țării

UPDATE (3)

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de Cod Portocaliu și Cod Galben, care se succedează de miercuri dimineața, până joi dimineața.

Imagine: meteoromania.ro

Imagine: meteoromania.ro

Astfel, miercuri, în intervalul orar 6 -23, 14 județe din Sud-Estul țării și Bucureștiul vor fi sub Cod Portocaliu: „Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60…70 km/h, iar în județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi și lapovițe și se va depune polei”. Alte 11 județe învecinate vor fi sub Cod Galben: „În intervalul menționat, în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și centrul Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind și troienind zăpada”.

Imagine: meteoromania.ro

Imagine: meteoromania.ro

De miercuri, de la ora 23, până joi, ora 10, aria afectată se restrânge. 8 județe și Capitala vor rămâne sub Cod Portocaliu: „Viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăși temporar 60…70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă”. În alte 8 județe va fi Cod Galben: „Local în jumătatea vestică a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, precum și în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada”.

ANM precizează că joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul țării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40…50 km/h), viscolind și spulberând zăpada deja depusă.
Joi și vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice și centrale, cu precădere dimineața și noaptea.

Conform AccuWeather.com, temperatura în București va scădea la minus 12 grade Celsius în noaptea de joi spre vineri. Miercuri spre joi vor fi minus 8 grade.

UPDATE (2)

Avertizarea cod portocaliu de viscol emisă pentru județele Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea și Galați a fost înlocuită cu cod galben, luni, de ora 17.00 până la ora 23.00.

UPDATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Portocaliu, valabilă azi, între orele 9 – 17, pentru opt județe din Sud-Estul țării.

„Între orele 09 și 17, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea temporar viteza vântului la rafală va mai depăși 60…70 km/h, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menține redusă”, se spune în comunicat.

În intervalul 9 – 23 „în estul Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada”, precizează ANM, pentru județele Iași, Vaslui și Bacău fiind emis Codul Galben.

 

Știrea inițială (duminică, 15.30)

Cod roșu de ninsori și viscol în Buzău, Brăila și Vrancea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu de ninsori abundente și viscol pentru trei județe: Buzău, Brăila și Vrancea. Avertizarea este valabilă pentru azi, orele 15 – 21.

„În județul Buzău, sudul județului Vrancea și jumătatea de nord a județului Brăila se vor semnala : ninsoare abundentă, puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero. Viteza vântului la rafală va depăși 70…80 km/h.
Observații: la ora 13, în zona avertizată stratul de zăpadă deja depus măsura în medie 40 cm, iar viscolul puternic durează de peste 36 de ore”, se precizează în avertizare.

Loading

Comments

comments